Reikės:
1,2kg kiaulienos kryžmės
2 svogūnų
pusės stiklinės kefyro
pipirų
druskos
Gaminimo būdas:
1. Mėsą nuplauname, supjaustome į gabalėlius, smulkiai supjaustome svogūną.
2. Sudedame mėsą ir svogūnus į puodą, užpilame druskos ir pipirų, išmaišome.
3. Supilame kefyrą.
4. Išmaišome, paliekame valandą pastovėti kambario temperatūroje, paskui 3-4 valandom įdedame į šaldytuvą. Kuo ilgiau laikysime mėsą šaldytuve, tuo minkštesnė mėsa turėtų būti.
5. Suveriame ant iešmų ir kepame ant žarijų kol gražiai apkepa.
6. Likusius marinato likučius galima pakepti keptuvėje. Šašlykus patiekiame su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą