2015 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Cepelinai iš tarkuotų bulvių. Su spirgučiais

Pagal mamytės receptą











Reikės:

3-4kg bulvių
1kg kalakutienos faršo
druskos, pipirų
šaukšto grietinės
200ml pieno
Pievagrybių
3 svogūnų


Gaminimo būdas:
1. Nulupti bulves, 4dalį jų išvirti, palikti kol atšals, permalti per mėsmalę.
2. Sutarkuoti bulves, įtarkuojant 1 svogūną.













3. Nusunkti visas bulvių sultis per tankią medžiagą. Bulvių sultis palikti nusistovėti, kad išsiskirtų krakmolas.

4. Sumaišyti nusunktas bulves su virtom bulvėm.


5. Formuoti cepelinus ir dėti mėsos įdarą. Mėsą padruskinti ir papipirinti, sudėti pjaustytus svogūnus. Trečdalį mėsos pasilikti spirgučiams.






6. Į didelį puodą pripilti vandens ir laukti kol užvirs. Į užvirusį vandenį Supilame nusistovėjusį krakmolą ir dedame cepelinus. Kol cepelinai verda (apie 20-30 min), darome spirgučius. Supjaustome pievagrybius.

7. Apkepiname mėsą.

 8. Suberiame svogūnus ir pievagrybius, laukiame kol apkeps.


9. Į apkepusį turinį įdedame grietinės, įpilame pieno. Galima įdėti sviesto.

10. Išvirusius cepelinus dedamės į lėkštę ir apsipilam spirgučių padažu


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą